An Interior Designer's Own Family Home Designed as a Private Oasis (House Tour)

3 Просмотры
Издатель
Pacific House by Penman Brown Interior Design is a story of dramatic design transformation, turning an interior designer's own family home into a stylish beach house located on Sydney’s affluent northern beaches.

Interior designer Megan Penman Brown’s clever approach to this alterations and additions project maximised the internal floor space through considered layering of the curvaceous volumes. Megan’s selection of finishes for the interior design focused heavily on tactile materials, carefully chosen for their organic nature, in the process developing a sense of tranquillity throughout her own family home.

The clever configuration that lies at the heart of the architecture of the project, facilitated the creation of a new pavilion that houses key living areas, including the entry to the family home, an expansive kitchen, laundry, study pod, custom dining area and living room.

Key to the design of the new pavilion addition to the interior designer's family home was a measured study in how natural light interacts with the space. The design of the single five metre high elevated volume was meticulously planned to take advantage of a spectacular southern orientation to a dense forested escarpment, creating a private urban oasis for Megan and her family.

Sitting proudly at the front of the new pavilion is an Escea fireplace, providing the family with an elegant place to gather in the early evening. Megan worked closely with Stoke Fireplace Studio Sydney throughout the selection and installation process, ultimately deciding upon an Escea gas fireplace perfectly suited to the stylish interior aesthetic of the family home, as well as the Sydney climate.

As the interior designer's own family home, Megan’s meticulous attention to design detail, careful architectural manipulation of space, volumes, colour and material has achieved a tranquil simplicity that serves to transform a once dilapidated family home into a light filled, sanctuary deeply connected its coastal locality.

Interior Design and Architecture by Penman Brown Interior Design.
Construction by MJK Building.
Video Production by The Local Project.
Filmed by Cheer Squad Film Co.

For more from The Local Project:

Print Publication – https://thelocalproject.com.au/publication/
Instagram – https://www.instagram.com/thelocalproject/
Website – https://thelocalproject.com.au/
Pinterest – https://www.pinterest.com.au/thelocalproject/

Musicbed SyncID: MB01CX4PSIOK9LH

#aninteriordesignersownhome #interiordesign #familyhome
Комментариев нет.